Per a Itaca Vídeo va ser una satisfacció, quan l’Ajuntament de Sueca ens va encarregar renovar completament la pàgina web de l’Espai Joan Fuster, una web amb molt de contingut,  així com crear la del Museu Joan Fuster, que estava en portes de ser inaugurat. El conjunt d’aquests llocs estan dirigits per Francesc Pérez Moragón.

Com empresa suecana que som, ens motivava especialment aquesta feina, i ens vam posar tot seguit a treballar, per aconseguir un resultat actual, de fàcil accés i amb una imatge a l’altura d’un gran escriptor, com en Joan Fuster.

Al mateix temps ens hem encarregat de crear els perfils dels dos llocs, així com el manteniment de les xarxes socials de l’Espai Joan Fuster, (Facebook, Twitter i un canal a Youtube). Una forma ràpida i actual on els usuaris poden informar-se de totes les activitats que es van programant tant a l’Espai com al Museu. Per tal de diferenciar-los, el avatar de l’Espai Fuster és blanc i el del Museu Fuster és negre.

LA WEB DE L’ESPAI FUSTER

Com hem dit abans, l’hem renovada completament, és una web responsive, és a dir, s’adapta tant a mòbils com a tablets. En ella es diferencien clarament tres apartats:

El Centre de documentació:  conserva, gestiona i amplia el fons de l’escriptor, format per cinc col·leccions de naturalesa cultural, que va reunir al llarg de la seua vida: arxiu documental, biblioteca, hemeroteca, arxiu fotogràfic i col·lecció d’art. Al càrrec del Centre de documentació es troba Brígida Alapont.

Càtedra Joan Fuster: La Càtedra Joan Fuster (CJF) va ser creada per la Universitat de València en 1993, l’any següent de la mort de l’intel·lectual, que havia estat professor d’aquesta universitat durant els últims anys de la seua vida. L’objectiu de la creació d’aquesta càtedra universitària fou l’estudi no sols de l’obra de l’escriptor sinó també la recerca en tots els temes i els àmbits de reflexió que foren objecte del seu treball i del seu pensament, en les diferents disciplines de les ciències humanes i de les socials. En aquesta secció es poden consultar gran quantitat de pdf dels escrits de Fuster en revistes i diaris.

L’Aula Didàctica: és un programa d’innovació educativa autoritzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport des del curs escolar 2016-17. Té com a objectiu difondre i dinamitzar l’obra de l’escriptor valencià d’acord amb la seua multiplicitat d’interessos, que comprèn camps tan diversos com la literatura, la música, les arts plàstiques, el periodisme, la filosofia, l’economia, la política i la història. L’encarregat de crear els tallers didàctics dirigits als estudiants dels diferents cursos, és Salvador Ortells Miralles.

Cal destacar també la Càtedra Joan Fuster, on totes les persones i institucions interessades amb l’assagista, poden consultar el seu llegat literari, documental, fotogràfic, bibliogràfic, hemerogràfic i artístic que va deixar Joan Fuster.

La web de l’Espai Joan Fuster també compta amb un Blog, on s’aniran recollint tots els actes que hi tinguen lloc, com conferències, presentacions, exposicions…

LA WEB DEL MUSEU JOAN FUSTER

Com hem dit abans, el Museu Joan Fuster va ser inaugurat el passat 25 de gener de 2017, tot un referent per al poble de Sueca. Calia fer una web a la seua alçada, que fora adaptable a tots els dispositius mòbils, per facilitar a l’usuari la seua navegació. Destaquem aquests apartats:

  • Marxandatge: Des d’ací es poden comprar articles relacionats amb l’escriptor suecà.
  • Blog: Facilita la seua difusió a les xarxes socials. Es recolliran tots els moments i visites destacables relacionats amb el Museu.

Pàgina d’inici de la web del Museu Joan Fuster

 

VÍDEO DE L’INAUGURACIÓ DEL MUSEU JOAN FUSTER

Aprofitant que acabàvem de rebre la nova càmera Sony a6300 que grava en 4K, vam enregistrar el dia de la inauguració del Museu.

 

Share This